FESD ÁT AZ ÉLETED!

Sáfrány kivonat hozzáadott B12-vitaminnal és pantoténsavval

a psziché, az idegrendszer kimerülése és a mentális teljesítmény csökkenése esetén.

 

A Németországban gyártott Cefasafra® készítmény egyedülálló összetételű, értékes sáfrány kivonatot és nagy dózisú B-vitaminokat tartalmaz. A benne levő sáfrány kivonat kiemelkedően magas minőségű (ún. Sargol), amellyel klinikai vizsgálatokat is végeztek.

A Cefasafra® a B12-vitaminnal együtt hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkcióhoz, a pantoténsavval pedig a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. A pantoténsav (más néven B5-vitamin) támogatja a normál mentális teljesítményt, továbbá egyes ideg- ingerületátvívó anyagok, szteroidhormonok és a D-vitamin normál szintézisét, anyagcseréjét.

 

Milyen esetekben javasolt a Cefasafra® alkalmazása?

 

Hogyan kell alkalmazni a Cefasafra® készítményt?

Felnőtteknek a kapszulát naponta kétszer, reggel és este kell alkalmazni. A kapszulát szétrágás nélkül, megfelelő mennyiségű folyadékkal javasolt bevenni. A javasolt napi beviteli mennyiséget nem szabad túllépni!

Gyermekek, serdülők, várandós és szoptató nők, valamint vérzési rendellenességben szenvedő személyek nem alkalmazhatják a készítményt. Szintetikus antidepresszánsok (pszichotropikus gyógyszerek) egyidejű szedése esetén javasoljuk, konzultáljon kezelőorvosával!

 

TELJES TERMÉKLEÍRÁS:

Cefasafra®

Étrend-kiegészítő készítmény sáfrány kivonattal pantoténsavval és B12-vitaminnal

A psziché, az idegrendszer és a mentális teljesítmény kimerülése esetén

 

A psziché a “lélek élete” 

Különböző érzelmi hatásokra az emberi psziché egyedi módon reagál, és hogy hogyan éljük meg boldogságunkat, szomorúságunkat az minden ember saját egyén pszichéjétől függ. A psziché az érzelmek, a gondolkodás / elmélkedés érzését, valamint a mentális teljesítmény összességét jelenti, talán ezért is nevezik a pszichét a „lélek életének”. A psziché tehát magában foglalja: az érzést, érzékelést, a reagálást, emlékezést, valamint az elképzelést vagy a tapasztalaton alapuló tanulást. Vannak olyan érzések, amelyeket kellemesnek (öröm, szerelem, bizalom) vagy kellemetlennek (gyűlölet, harag, szorongás, szomorúság, undor) érzékelünk, és ezek hosszabb-rövidebb ideig pozitív vagy negatív hatással lehetnek hangulatunkra. A kiegyensúlyozott psziché meghatározó az egyén jóléte szempontjából.

 

Sáfrány – a „vörös arany

A sáfrányt - amelyet vörös aranynak is hívnak - évszázadok óta értékes fűszerként, és a tradicionális egészségmegőrzés részeként is használják. A növény - Crocus sativus L.- főként Iránban, de Indiában, Görögországban és Spanyolországban is előfordul. A három sáfrányszállal rendelkező Sáfrány-kagyló csak ősszel, néhány napra jelenik meg. A sáfrányszálak betakarítása napjainkban is kézzel történik. A Cefasafra®-ban használt sáfránykivonat kiváló minőségű (ún.: Sargol-minőségű), mivel a sáfrányszálaknak csak a legértékesebb, kis piros csúcsait tartalmazza.

 

Pantoténsav és B12-vitamin 

A B12-vitamin (metilkobalamin) hozzájárul az normál pszichológiai és idegrendszeri működéshez. A pantoténsav is a B-vitaminok közé (B5-vitamin) tartozik, és támogatja a normál mentális teljesítményt. A két vitamin együtt hozzájárulnak a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, továbbá támogatják a normál energia-termelő folyamatokat. A pantoténsav további sajátossága, hogy hozzájárul a szteroid hormonok, a D-vitamin, valamint néhány idegi ingerületátvivő anyag normál szintéziséhez és normál anyagcseréjéhez.

A kortizol és a nemi hormonok a szteroid típusú hormonok közé tartoznak. A központi idegrendszerben található ingerületátvivő anyagok – a neurotranszmitterek - az idegsejtek közötti kapcsolatot biztosítják.

 

A Cefasafra® kapszula sáfránykivonatot és nagy dózisú B-vitaminokat tartalmaz. A terméket naponta kétszer, reggel és este kell bevenni. Felnőtteknél alkalmazható. A készítmény előállításakor a gyártó az adalékanyagok használatát nagymértékben kerülte.

 

2 kapszula tartalma (napi adag): 30 mg sáfrány kivonat, 25 mg pantoténsav és 100 µg B12-vitamin.

 

Szedési javaslat: Felnőttek esetén a kapszulát naponta kétszer, reggel és este alkalmazza. A kapszulát szétrágás nélkül, megfelelő mennyiségű folyadékkal kell bevenni.

 

Összetétel a napi adagban

2 kemény kapszula

NRV %

Sáfrány kivonat (sáfrány szálak, Crocus sativus L.)

30 mg

**

pantoténsav (B5-vitamin)

25 mg

417 %

B-12 vitamin (methylcobalamin)

100 µg

4,000 %

*NRV: tápanyag referencia érték

** nincs NRV követelmény

 

 

A Cefasafra® a B12-vitaminnal együtt hozzájárul az idegrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkcióhoz, a pantoténsavval együtt pedig a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez. A pantoténsav támogatja a normál mentális teljesítményt, továbbá egyes ideg-ingerületátvivő anyagok, szteroidhormonok és a D-vitamin normál szintézisét és normál anyagcseréjét. A központi idegrendszerben található ingerületátvivők az idegsejtek hírvivő anyagai. 

 

Összetevők:

Tömegnövelő szer: mikrokristályos cellulóz, hidroxi-propil-metil-cellulóz (kapszulahéj), kalcium-D-pantotenát, sáfránykivonat, maltodextrin, rizskivonat, növényi olaj (napraforgóolaj), metilkobalamin (B12-vitamin).

 

Megjegyzések:

Az étrendkiegészítők nem helyettesítik a kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást, valamint az egészséges életmódot. A fent javasolt napi beviteli mennyiséget nem szabad túllépni! Gyermekek, serdülők, terhes és szoptató nők, valamint vérzési rendellenességekben szenvedő személyek nem alkalmazhatják a készítményt. Szintetikus antidepresszánsok (pszichotropikus gyógyszerek) egyidejű szedése esetén javasoljuk, hogy kérdezze meg kezelő orvosát! Fénytől védve, hűvös és száraz helyen, kisgyermekektől elzárva tartandó! 

100% vegán. Gluténmentes. Allergének, aromaanyagok, színezékek, zselatin, élesztő és laktóz hozzáadása nélkül készült étrendkiegészítő. 

 

Notifikációs szám: 23066/2020 

Tartalom: 50 kemény kapszula = 7.3 g

 

Gyártja: Cefak KG, Ostbahnhofstr. 15, D-87437 Kempten, Germany

Forgalmazza: Rubenza Kft., 2045 Törökbálint, Tópark u. 3.

 

Kapható a patikákban!

 

Made in Germany (Kempten/Allgäu)